مقالات آموزشی, مقالات عمومی

هدف از کوچینگ چیست؟

خیلی از افراد اهداف مختلفی در زندگی شان دارند. برای رسیدن به موفقیت باید یک سری مراحل مختلف وشاید سخت را انجام داد. افرادی که قصد دارند زندگی بهتری داشته باشند و به اهداف شان راحت تر و سریع تر برسند به سراغ کوچینگ می‌روند.

اما کوچینگ چیست آیا همان مشاوره و آموزش است یا با آن‌ها تفاوت دارد و چگونه به فرد کمک می‌کند تا به موفقیت برسد؟ در ادامه به پاسخ این پرسش‌ها خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.

کوچینگ چیست؟

برای کوچینگ تعاریف متعددی وجود دارد؛ اما معمولا آن را خود آگاهی، ایجاد و افزایش قدرت تصمیم گیری در فرد بیان می‌کنند؛ به عبارتی دیگر کوچینگ میتواند دوره آموزشی باشد که به فرد کمک می‌کند تا در مسیر مناسب حرکت کند تا زندگی بهتری داشته باشد و به آرزوهایش برسد. در واقع هدف از کوچینگ بهبود بازدهی یادگیری و رشد فردی است. کوچینگ از مزایایی برخوردار می‌باشد و همین امر سبب شده تا در چند سال اخیر گسترش زیادی پیدا کند و افراد متعددی به سراغ آن بیاید.

 

وظیفه کوچ یا مربی در کوچینگ

مربی، راهنما و یا کوچ در این فرآیند نقش خیلی پر رنگی را ایفا می‌کند. کوچ لزوما یک کارشناس یا یک فرد با مدرک تحصیلی بالا نیست، بلکه او فردی است که هدف آگاهی دادن به شخص را دنبال می‌کند و تلاش می‌کند تا با شکوفا کردن استعدادهای درونی فرد، او را به موفقیت برساند. کوچ روی ذهن، نحوه تفکر و تمایلات فرد تمرکز می‌کند، تا او به بهبود کارکرد خود کمک کند. کوچ در این فرآیند همواره جواب مسائله را دارد و در شرایط مختلف می‌داند که باید چه کاری انجام دهد.

 

کوچ چه کارهایی را می‌تواند انجام دهد؟

کوچ مسئولیت‌های مختلفی دارد؛
اما معمولا کشف کردن درون و پیدا کردن راه حل برای رسیدن به درخواست مراجعه کننده، مسئولیت اصلی اوست. کوچ فقط آموزش نمی‌دهد بلکه کار او ایجاد تغییر، حمایت از فرد و همین طور گوش دادن و پرسش سوالات مفید است. کوچ می‌تواند در رشته‌های مختلف هدایتگر شما باشد؛ او می‌تواند یک مشاور تحصیلی باشد که به شما راهکار استفاده از استعدادهای تحصیلی خودتان را نشان دهد و یا در جهت توانمند سازی افراد دوره هایی مثل هدف گذاری درست را آموزش دهد.

دلایل نیاز به کوچینگ

تا به این جا با هدف از کوچینگ چیست آشنا شدیم؛ اما به چه دلایلی در حال حاضر سبب شده تا به این حد به کوچینگ و داشتن کوچ تاکید ‌شود؟ زندگی امروزی با گذشته بسیار متفاوت است با افزایش تکنولوژی و عوض شدن سبک زندگی مردم، مشکلات و چالش‌های زیادی در محل کار و زندگی آن ‌ها وجود دارد؛ طوری که افراد در برخی از مواقع، از این مسائل خسته شده و نمی‌توانند به همه کارهای‌شان برسند و تمرکز کافی داشته باشند. از طرفی برای این که بتوان در مسیر کاری و زندگی شخصی موفق شد؛ هر روز باید به دانش و معلومات خود اضافه کرد، انجام تمامی این کارها به تنهایی ممکن نیست و نیاز به یک راهنما و مشاور دارد. از این رو افراد موفق و سرشناس دنیا مانند بیل گیتس به داشتن مربی و کوچ تاکید می‌کنند تا برای شما در زندگی‌تان موضوع طراحی کند و به شما کمک کند تا بهتر عمل کنید.

 

هدف از کوچینگ فقط آموزش نیست

بسیاری از افراد به اشتباه کوچینگ را آموزش می‌دانند؛ در صورتی که در دوره آموزشی کوچینگ شما یاد می‌گیرید که کوچ وظیفه ندارد که آموزش دهد. در واقع مربی با به کاربردن توانایی‌های فردی مانند سوال پرسیدن، گوش دادن، واکنش دادن و ایجاد بازخورد به فرد کمک کرده تا بتواند راحت تر پاسخ به مسائل زندگی‌ اش را پیدا کند. به عبارتی دیگر مربی به شما آگاهی می دهد تا چگونه یک مورد را صحیح یاد بگیرید و یا این که چه تغییری در زندگی تان ایجاد کنید، نه این که یک مطلب جدید را به شما آموزش دهد. کوچ به فرد مراجعه کننده یاد می‌دهد تا درون خود را بهتر بشناسد، بتواند متفاوت فکر کند و عمیق تر عمل کند تا انگیزه او برای رسیدن به اهدافش بیشتر و بیشتر شود. امروزه کوچینگ را جزئی جذایی ناپذیر از توسعه فردی می‌دانند؛ چرا که با بهره‌گیری از کوچِ حرفه ای شما می توانید مهارت‌ تان را چند برابر کنید.

 

کوچینگ در چه شرایطی به کمک شما می‌آید؟

افراد زیادی وجود دارند که در زندگی می‌خواهند کارهای مختلفی انجام دهند و به اهداف زیادی برسند؛ اما در زمان عمل و برداشتن گام‌ اول دچار تردید، شک و دودلی می‌شوند و همین‌ها باعث می‌شوند تا به خواسته‌هایشان نرسند. همچنین یکی دیگر از مشکلاتی که افراد با آن مواجه هستند عدم توانایی استفاده از مهارت‌ها و این که نمی‌دانند اصلا چه استعداد و مهارتی دارند و دچار سردرگمی می‌شوند. ضمنا احساس تنهایی کردن در مسیر راه، نا امید شدن در شرایط سخت و کنار گذاشتن اهداف ممکن است برای هر فردی رخ دهد و در همین مواقع است که کوچ به کمک فرد می‌آید. افرادی که از کوچینگ و کوچ بهره می‌برند به ندرت در مقابل ناشناخته‌ها سر خم می‌کنند و یا این که از اهداف شان به راحتی می‌گذرند. کوچ وظیفه دارد تا در شرایط گفته شده، متقاضی را راهنمایی کند و به او بگویید با شرایطی که دارد، کدام مسیر بهتر است که ادامه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *